top of page

 


"Laser" is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Bij lasertherapie wordt gebruik gemaakt van specifieke golflengten van het licht om genezing van weefsels te stimuleren. Dit licht activeert de weefselcellen en zet de weefselcellen aan tot meer energieproductie. Daardoor versnelt de genezing en vermindert de pijn.

Lasertherapie is pijnloos, heeft geen bijwerkingen, kan bij een wakker dier worden toegepast (dieren ontspannen zich tijdens de behandeling en lijken het zelfs aangenaam te vinden) en is niet heel kostbaar.

Lasertherapie kan bij zeer veel uiteenlopende ziekten en problemen succesvol worden toegepast.
Zoals bij voorbeeld:

- bloedoor
-zenuwaandoening
-lik granuloom
-ontsteking van bv anaalklieren en blaas
-ontsteking in de bek
-`legger´
-`hotspot´
-verstuiking
-spierprobleem
-peesbeschadiging
-botprobleem van de wervelkolom zoals arthrose
-wonden oedeem (=vochtophoping)

 

 

 

LASERTHERAPIE

Hoe werkt lasertherapie?

 

Lasertherapie is het resultaat van elektromagnetische energie die een interactie aangaat (zowel chemisch als biologisch) met weefsel. Dit wordt ook wel `fotostimulatie´ of `fotobiomodulatie´ genoemd (zoals bijvoorbeeld vitamine D wordt gevormd in de huid onder invloed van zonlicht). In gezond weefsel is deze extra energie weinig zinvol maar in beschadigd weefsel zorgt deze extra energie voor het normaliseren van de celfunctie, het remmen van schadelijke ontstekingsreacties, het stimuleren van het genezingsproces en het verminderen van pijn.

 

Het laserlicht stimuleert de patiënt in zijn/haar eigen genezingsproces zonder het toedienen van medicijnen.

 

De belangrijkste redenen om lasertherapie te gebruiken zijn

- vermindering van de pijn

- vermindering van de ontsteking

- stimulering van de genezing
 

In het gebied dat behandeld wordt met de laser is de doorbloeding beter, waardoor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt verbeterd. Het    lymfeweefsel wordt gestimuleerd, waardoor vocht wordt afgedreven. Zo verdwijnen of verminderen vochtophopingen. Tevens wordt het immuunsysteem gestimuleerd waardoor de afweer beter wordt. Ook de productie van endorfines (lichaamseigen pijnstillers) wordt gestimuleerd.

 

De kosten van een 1-malige behandeling bedraagt 27,50 euro.
Bij aandoeningen waarbij meerdere behandelingen nodig zijn betaalt u 25,00 euro per behandeling.
De eerste keer komt daar een consult bij.

Voor het maken van een afspraak of voor nadere informatie kunt u bellen met telefoonnummer: 06-31521498

Willie Jager, dierenarts en lastertherapeut

Nadelen van de lasertherapie

 

Tijdens het laseren moeten de ogen worden beschermd. Met name het netvlies is niet bestand tegen laserstralen. Daarom is het noodzakelijk om een speciale laserbril te dragen. Omdat laserstralen de weefselcellen stimuleren is het af te raden tumoren te behandelen met de laser.

De behandeling

 

Het aantal behandelingen kan sterk variëren van een éénmalige behandeling tot 3 maal per week gedurende een aantal weken. Een behandeling duurt ongeveer tussen de 5 en 15 minuten en na de behandeling kan de patiënt direct mee naar huis.

Voor meer informatie over lasertherapie kunt u kijken op: www.lasertherapievoordieren.nl

Technische informatie

 

Het laserlicht bestaat uit een sterk energetische lichtbundel en worden in 4 klassen ingedeeld. Klasse-1 en klasse-2 lasers worden toegepast in Cd-spelers en laserprinters.

Klasse-3 lasers (tot max 0,5 Watt) worden gebruikt voor laserpointers en de oppervlakkige behandeling van weefsels. Klasse-4 lasers worden voor medische doeleinden gebruikt.
Ze kunnen tot diep in de weefsels doordringen (tot wel 15 cm)

Mijn laser heeft een vermogen van 15 Watt en is een LiteCure Companion CTC-laser klasse-4

LASERTHERAPIE

bottom of page